Baked spinach and cheese in a simple way.

Big C > Easy Cooking > Baked spinach and cheese in a simple way.

Baked spinach and cheese in a simple way.

Today’s menu is offered. “Baked Spinach and Cheese” Appease those who like to eat vegetables. And helps people who don’t like to eat vegetables Easier to eat For those who do not like to eat vegetables, cheese baked spinach menu will help you eat more easily. Due to the smell of fragrant cheese Has completely covered up the smell of vegetables it is another menu that is made very easy during this time. Even though we were at home, we didn’t starve. What do you want to eat?

ingredient

  1. Spinach
  2. Onion ½ head
  3. Ham or bacon
  4. Fresh butter
  5. Whole milk
  6. 1 tablespoon all purpose flour
  7. ¼ teaspoon salt
  8. 1 teaspoon ground pepper
  9. ½ teaspoon granulated sugar
  10. ¼ tsp oregano
  11. Mozzarella Cheese

How to do

  1. Thaw the spinach in the bowl of water, add water
  2. Cut the onion into cubes
  3. Cut the thawed spinach and cut it into small pieces.
  4. Cut the ham or bacon into small square pieces.
  5. Once the main ingredients have been chopped, set to low heat, add the butter in the pan, then add the onions and stir until golden.
  6. Then add the ham or bacon followed by whole milk and add a little wheat flour
  7. Next, add the spinach and then add a little more fresh milk Season with salt, ground pepper, granulated sugar.
  8. Put on a plate, rest for a moment. Then scoop it into the foil tray
  9. After scoop, the spinach and stir into the foil pan, place the Mozzarella cheese over.
  10. Put in the oven for about 10 minutes, but need to rest for 1 minute in order to adjust the direction of the tray to allow heat evenly.
  11. Once removed from the oven, sprinkle the oregano at the end to increase the appetite.

Just this, get the baked spinach and greasy cheese. Come to eat Even if I was detained at home for a month, I was able to find a unique menu to eat. All the ingredients are available for purchase. click

Share this content
Big C > Easy Cooking > Baked spinach and cheese in a simple way.

ครัวง่ายๆ สไตล์พ่อบ้านใจกล้า ตอน ทำผักโขมอบชีสด้วยวิธีด้วยง่ายๆ สไตย์พ่อบ้านใจกล้า

เมนูวันนี้ขอเสนอ “ผักโขมอบชีส” เอาใจคนที่ชอบทานผัก และช่วยให้คนที่ไม่ชอบทานผัก ทานได้ง่ายขึ้น สำหรับคนที่ไม่ชอบทานผักเมนูผักโขมอบชีสนี่แหละที่จะช่วยให้คุณทานได้ง่ายขึ้น เนื่องจากกลิ่นชีสหอมๆ ได้กลบกลิ่นผักไปหมดแล้ว เป็นอีกหนึ่งเมนูที่ทำง่ายมากๆ เลย ในช่วงเวลาอย่างนี้ ถึงเราอยู่บ้านก็ไม่ได้อดอยาก อยากทานอะไรต้องได้ทานนะครับ

ส่วนผสม

  1. ผักโขม
  2. หอมใหญ่ ½ หัว
  3. แฮมหรือเบคอน
  4. เนยสด
  5. นมจืด
  6. แป้งสาลีอเนกประสงค์ 1 ช้อนโต๊ะ
  7. เกลือป่น ¼ ช้อนชา
  8. พริกไทยป่น 1 ช้อนชา
  9. น้ำตาลทราย ½ ช้อนชา
  10. ออริกาโน่ ¼ ช้อนชา
  11. มอสเซเรลล่าชีส 

วิธีทำ

  1. นำผักโขมไปละลายน้ำแข็งในกะละมังใส่น้ำ
  2. ซอยหอมใหญ่ให้เป็นลูกเต๋า
  3. นำผักโขมที่ละลายน้ำแล้วมาหั่นให้เป็นชิ้นเล็กๆ
  4. หั่นแฮมหรือเบคอนให้เป็นชิ้นสี่เหลี่ยมเล็ก
  5. พอหั่นส่วนผสมหลักเสร็จแล้วให้ตั้งไฟอ่อนๆ ใส่เนยในกะทะ จากนั้นใส่หอมใหญ่ลงไปผัดให้เป็นสีเหลือง
  6. จากนั้นใส่แฮมหรือเบคอน ตามด้วยนมจืด จากนั้นใส่แป้งสาลีเล็กน้อย
  7. ต่อมาใส่ผักโขมแล้วค่อยเติมนมจืดอีกนิดนึง ปรุงรสด้วยเกลือป่น พริกไทยป่น น้ำตาลทราย 
  8. ตักใส่จานพักไว้สักครู่ แล้วค่อยตักใส่ถาดฟอยด์
  9. หลังจากตักผักโขมที่ผัดแล้วใส่ถาดฟอยด์ให้วางมอสเซเรลล่าชีสจนทั่ว
  10. เอาเข้าเตาอบใช้เวลาประมาณ 10 นาที แต่ต้องพัก 1 นาที เพื่อมาปรับทิศทางของถาดเพื่อให้ความร้อนเข้าอย่างทั่วถึง
  11. พอเอาออกจากเตาก็โรยออริกาโน่ปิดท้ายเพื่อเพิ่มความน่าทาน

แค่นี้ก็ได้ผักโขมอบชีสเยิ้มๆ มาทานแล้วล่ะครับ ต่อให้กักตัวอยู่บ้านเป็นเดือนผมที่สามารถสรรหาเมนูมาทำให้ทานได้ไม่ซ้ำกันเลยแหละครับ ส่วนผสมต่างๆ ก็สามารถหาซื้อได้ คลิก

Share this content