grilled black pepper chicken breast salad – a menu for a fit body while working at home.

Big C > Easy Cooking > grilled black pepper chicken breast salad – a menu for a fit body while working at home.

Mr. House Husband’s Simple Kitchen Tips presents grilled black pepper chicken breast salad – a menu for a fit body while working at home.

I have begun to hear many people complaining about gaining weight after working at home for a while. I’m not surprised because we barely move around while working at home. Some people eat and work at their desk, barely moving. A lot of the food we eat at home are convenient meals. Moreover, we tend to eat snacks more often. These behaviours definitely lead to weight gain. Today, I want to present a delicious grilled black pepper chicken breast salad, a simple nutrient rich dish with few calories.

Ingredients

  1. 1. Chicken breast
  2. 2. Eggs
  3. 3. Low-fat salad dressing
  4. 4. Avocado
  5. 5. Radish
  6. 6. Kiwifruit
  7. 7. Iceberg lettuce (or salad vegetables of your choice)
  8. 8. Carrot
  9. 9. Cherry tomatoes
  10. 10. Black pepper
  11. 11. Salt

How to do

  1. 1. Season chicken breast with salt and black pepper
  2. 2. While waiting for the chicken to absorb the seasoning, wash and slice all the vegetables
  3. 3. Boil eggs. If you want a soft boiled egg, boil the eggs for five to six minutes.
  4. 4. Grill chicken breast on a pan over medium heat. Make sure it is thoroughly cooked. Season with more black pepper before taking it out of the pan.
  5. 5. Shred chicken into bite size pieces and cut egg into halves.
  6. 6. Put all the vegetables in a large bowl, followed by the shredded chicken and egg. Add salad dressing.

เมนูสลัดอกไก่ย่างพริกไทยดำนั้นทำง่ายมากเลยนะ ด้วยอกไก่ที่เต็มไปThis recipe is very easy to make. Chicken breasts are rich with protein and have few calories, plus the dish is full of vegetables. I recommend eating a salad for dinner every day if you want to lose weight. You can change the meat you include in the salad as you like. If you want to shop for fresh ingredients online click

Share this content
Big C > Easy Cooking > grilled black pepper chicken breast salad – a menu for a fit body while working at home.

ครัวง่ายๆ สไตล์พ่อบ้านใจกล้า ตอน ทำสลัดอกไก่ย่างพริกไทยดำ ถึงจะทำงานอยู่บ้านแต่หุ่นเราต้องเป๊ะ

ช่วงนี้ผมเห็นหลายคนเริ่มบ่นว่าทำงานอยู่บ้านแล้วน้ำหนักขึ้น ผมไม่แปลกใจเลยครับ เพราะเราทำงานอยู่บ้านไม่ได้ออกเดินทาง วันนี้นี่แทบจะกินนอนอยู่ที่โต๊ะทำงานก็ว่าได้ แล้วอาหารส่วนใหญ่ก็เน้นทานง่ายสะดวก ยิ่งขนมกรุบกรอบคือจัดเต็มแบบนี้จะไม่อ้วนยังไงไหว เอาใหม่ครับ ตอนนี้ยังมีเวลาเหลือก็ที่จะกลับไปทำงานตามปกติ งั้นวันนี้ผมขอเสนอเมนู “สลัดอกไก่ย่างพริกไทยดำ” เมนูง่ายๆ แต่คุณประโยชน์ครบถ้วน ที่สำคัญทานแล้วไม่อ้วนด้วยนะครับ

ส่วนผสม

  1. อกไก่
  2. ไข่ไก่
  3. น้ำสลัดสูตรไขมันต่ำ
  4. อโวคาโด
  5. แรดิช
  6. กีวี่
  7. ผักกาดแก้ว (ผักสลัดตามใจชอบ)
  8. แครอท
  9. มะเขือเทศราชินี
  10. พริกไทยดำ
  11. เกลือ

วิธีทำ

  1. หมักอกไก่ด้วยพริกไทยดำกับเกลือ
  2. ระะหว่างรอหมักอกไก่ ให้ล้างผักทั้งหมดแล้วก็หั่นเตรียมไว้ให้เรียบร้อย
  3. นำไข่ไก่ไปต้ม ถ้าอยากได้ไข่ยางมะตูมให้ต้มสัก 5-6 นาที
  4. นำเนื้ออกไก่ไปย่างในกระทะใช้ไฟปานกลาง รอให้สุกเท่ากันทั้งสองด้าน จากนั้นโรยพริกไทยดำอีกนิดแล้วตักขึ้นได้เลย
  5. ฉีกอกไก่ให้เป็นชิ้นเล็กๆ พร้อมกับหั่นไข่ไก่ให้เป็นครึ่ง
  6. ใส่ผักสลัดทั้งหมดที่เตรียมไว้ใส่ชามใหญ่ๆ แล้วใส่อกไก่ที่ฉีกเป็นชิ้นแล้วพร้อมกับไข่ไก่ จากนั้นราดน้ำสลัดได้เลย

เมนูสลัดอกไก่ย่างพริกไทยดำนั้นทำง่ายมากเลยนะ ด้วยอกไก่ที่เต็มไปด้วยคุณประโยชน์แถมแคลอรี่ยัง ที่สำคัญมีโปรตีนสูง บวกกับทานผักไปอีกแนะนำเลยนะครับถ้าอยากลดน้ำหนักควรทานสลัดเป็นมื้อเย็นทุกวันยิ่งดีส่วนผักและเนื้อสัตว์เราก็เปลี่ยนไปเรื่อยๆ ตามใจชอบได้เลย สำหรับที่ที่อยากได้ของสดมาทำอาหารก็สามารถเลือกซื้อออนไลน์ได้ที่ คลิก

Share this content