How to make the current favourite Dalgona Coffee

Big C > Easy Cooking > How to make the current favourite Dalgona Coffee

Sweet Girl Series: How to make the current favourite Dalgona Coffee

Happy Labour Day! It’s a holiday, but since we all can’t go out anywhere during this quarantine, I have come up with an amazing idea to get everyone truly relaxed at home. I’m going to show you how to make the current internet’s favourite Dalgona Coffee, which is a foamy coffee derived from a Korean dessert Dalgona or Ppopgi and Gukj, made from sugar and baking soda. How will this coffee turn out? Let’s make it.

Ingredients:

  1. 1. Instant coffee
  2. 2. Sugar
  3. 3. Hot water
  4. 4. Milk
  5. 5. Ice

Directions:

  1. 1. In a bowl, add two tablespoons of coffee, two tablespoons sugar and two tablespoons hot water.
  2. 2. Mix the ingredients well and start whipping 1,000 times to create foam. Yes, you read that right. 1,000 times, more or less. Let’s think of this as a day-off exercise. Feel free to use a bakery mixer if you have it. That will save you a lot of trouble.
  3. 3. After whipping the ingredients until they become light and foamy, prepare a cup. Add ice and milk.
  4. 4. Add the coffee foam. You can sprinkle coffee flakes on top to decorate.

This recipe is quite simple. It just requires a bit of physical exertion to create the foam. I believe that the result is worth trying, though, because your Dalgona Coffee will make the perfect Instagram post. This recipe is so popular that there is a hashtag #DalgonaCoffee on TikTok and Instagram where people share their efforts and results with the world. If you’re looking for something to do on your day off, don’t forget to try Dalgona Coffee. For ingredients,click

*** Shop for more products selected especially for you at Big C without leaving your home – anywhere, any time. Click here. ***

Share this content
Big C > Easy Cooking > How to make the current favourite Dalgona Coffee

สายหวานสวีทเกิร์ล ตอน สอนทำ Dalgona Coffee ฟองโฟมกาแฟสุดฮิตที่เป็นกระแสอยู่ใตตอนนี้

สวัสดีวันแรงงานแห่งชาตินะคะ เนื่องในวันหยุดเราก็ต้องการพักผ่อนกันอย่างเต็มที่ แต่ช่วงนี้ก็กักตัวอยู่บ้านไม่ได้ออกไปไหน เราก็กลัวทุกคนจะเบื่อเลยมานำเสนอเมนูยอดฮิตที่เป็นกระแสโด่งดังจากเกาหลีนั้นก็คือ Dalgona Coffee เป็นเมนูโฟมกาแฟที่ดัดแปลงมาจากขนมเกาหลีที่เรียกว่า Dalgona หรือ Ppopgi และ Gukj ที่ทำจากน้ำตาลและเบกกิงโซดา นั้นเอง อยากรู้กันแล้วสิว่า Dalgona Coffee นั้นทำอย่างไรแล้วหน้าตาจะเป็นอย่างไร อย่ารอช้าไปดูกันเลยค่าาา

ส่วนผสม

  1. ผงกาแฟสำเร็จรูป
  2. น้ำตาล
  3. น้ำร้อน
  4. นม
  5. น้ำแข็ง

วิธีทำ

  1. ใส่ผงกาแฟ 2 ช้อน ตามด้วยน้ำตาล 2 ช้อน และน้ำร้อนอีก 2 ช้อน
  2. จากนั้นคนส่วนผสมให้เข้ากันแล้วก็เริ่มตี 1,000 ครั้งเพื่อให้เกิดฟอง ใช่ค่ะ คุณอ่านไม่ผิด เราต้องตี 1,000 ครั้งอาจจะมากกว่าหรือน้อยกว่าก็ขึ้นอยู่กับแรงตีด้วยนะคะ ขั้นตอนนี้ก็คิดซะว่าเป็นการออกกำลังกายกล้ามเนื้อแขนในช่วงวันหยุดละกันนะคะ แต่ถ้าบ้านไหนที่เครื่องตีก็ช่วยเบาแรงได้เยอะเลยแหละค่ะ
  3. พอจบจากขั้นตอนการตีเจอได้ฟองโฟมกาแฟแสนนุ่มแล้วก็เตรียมแก้วสวยๆ แล้วตักน้ำแข็งใส่แก้วให้เต็ม ตามด้วยนมสดครึ่งแก้ว
  4. ทาฟองโฟมกาแฟใส่แก้ว จากนั้นก็โรยผงกาแฟบนฟองโฟมอีกเล็กน้อยเพื่อเป็นการตกแต่ง

ที่จริงขั้นตอนการทำนั้นง่ายแล้วไม่ซับซ้อนเลย เพียงแต่คุณต้องออกแรงเยอะหน่อยตอนตีเพื่อให้เกิดฟองโฟมแสนนุ่ม แต่พอได้เห็นผลลัพธ์ที่ออกมา คุณก็จะยิ้มออกมาได้อย่างอัตโนมัติเลยล่ะ เพราะหน้าตาเจ้า Dalgona Coffee นั้นสวยจนต้องถ่ายรูปลง Social รัวๆ แล้วช่วงนี้เค้าก็มี #DalgonaCoffee ถ่ายคลิปตอนทำลงใน TikTok และ Instargram ด้วยนะ ใครที่กำลังว่างไม่รู้จะทำอะไรดีในวันหยุด ก็ลองเอา Dalgona Coffee ไปทดลองทำดูนะคะ รับรองสนุกจนลืมเวลา สำหรับใครที่อยากได้ส่วนผสมก็สามารถสั่งซื้อได้ที่ คลิก

***นอกจากนี้ยังมีสินค้าอื่นๆ เพิ่มเติมที่คุณสามารถเลือกสรรค์กันได้เหมือนไปเดินอยู่ในห้างบิ๊กซีเพียงแค่  คลิก คุณช้อปได้ทันทีที่คุณต้องการทุกที่ทุกเวลา***

Share this content