Spaghetti with Spicy Seafood

Big C > Easy Cooking > Spaghetti with Spicy Seafood

Mr. Househusband’s Simple Kitchen Tips Series : Spaghetti with Spicy Seafood

If you are a lover of lines I like to eat with a heart. Today’s menu I hope you like it. Today’s menu is “Spaghetti Stir-fried Seafood” uses spaghetti noodles according to western style, but the ingredients are very spicy and full of Thai style. Appease both people who like noodles and people who like spicy food. It is also a very easy to make menu.

Ingredients

  1. 250 g. Spaghetti
  2. 200 g. Shrimp
  3. 100 g. squid
  4. 100 g. of mussels
  5. 50 g. Oringhi Mushroom
  6. 20-30 g. of paprika
  7. 20 g. minced garlic
  8. 2 tablespoons oyster sauce
  9. 1 tablespoon fish sauce
  10. 1 tablespoon seasoning sauce
  11. 1/2 tbsp granulated sugar
  12. Pepper
  13. galingale
  14. Kaffir lime leaves
  15. Basil
  16. Rice bran oil

Method

  1. Blanch the spaghetti until done and set aside.
  2. Heat the pan and add rice bran oil to it. Then add chili and garlic and fry until fragrant.
  3. Add mussels, shrimp, squid and stir until cooked.
  4. Gradually add the spaghetti and stir. Then add the original mushroom
  5. Season with oyster sauce, fish sauce, seasoning sauce, granulated sugar and stir until all ingredients are combined.
  6. Add kaffir lime leaves, sliced galingale and kaffir Then continue to stir until fragrant and then scoop up.

This is a simple recipe for stir-fried spaghetti with seafood. Just prepare the ingredients ready and then just stir fry. The process is not complicated. If anyone who likes to eat very spicy Can add more chili and garlic into it And for all the ingredients, they can be purchased at all Big C branches and can be ordered online Click .

***Shop for more products selected especially for you at Big C without leaving your home – anywhere, any time. Click here. ***

Share this content
Big C > Easy Cooking > Spaghetti with Spicy Seafood

ครัวง่ายๆสไตล์พ่อบ้านใจกล้า ตอน สปาเก็ตตี้ผัดขี้เมาทะเล…ส่วนผสมที่ลงตัวสู่รสชาติความเป็นไทย 

หากคุณเป็นคนรักเส้น ชอบกินเส้นเป็นชีวิตจิตใจเมนูอาหารวันนี้ก็หวังว่าจะถูกใจนะครับ เมนูวันนี้คือ “สปาเก็ตตี้ผัดขี้เมาทะเล” ใช้เส้นสปาเก็ตตี้ตามสไตล์อาหรฝรั่งแต่เครื่องต่างจัดจ้านจัดเต็มแบบไทยๆ เอาใจทั้งคนชอบเส้นและคนที่ชอบอาหารรสจัด แถมยังเป็นเมนูที่ทำง่ายมากๆ เลยล่ะครับ 

ส่วนผสม

  1. เส้นสปาเก็ตตี้ 250 กรัม
  2. กุ้ง 200 กรัม
  3. ปลาหมึก 100 กรัม
  4. หอยแมลงภู่ 100 กรัม
  5. เห็ดออริจิ 50 กรัม
  6. พริกขี้หนูตำ 20-30 กรัม
  7. กระเทียมสับ 20 กรัม
  8. ซอสหอยนางรม 2 ช้อนโต๊ะ
  9. น้ำปลา 1 ช้อนโต๊ะ
  10. ซอสปรุงรส 1 ช้อนโต๊ะ
  11. น้ำตาลทราย 1/2 ช้อนโต๊ะ
  12. พริกไทยอ่อน 
  13. กระชายซอย
  14. ใบมะกรูด
  15. ใบกะเพรา
  16. น้ำมันรำข้าว

วิธีทำ

  1. ลวกเส้นสปาเก็ตตี้ให้สุกแล้วพักเตรียมไว้
  2. ตั้งกระทะให้ร้อนแล้วใส่น้ำมันรำข้าวลงไป จากนั้นใส่พริกกับกระเทียมแล้วผัดให้หอม
  3. ใส่หอยแมลงภู่ กุ้ง ปลาหมึกลงไปผัดจนสุก
  4. ค่อยๆใส่เส้นสปาเก็ตตี้ลงไปผัด แล้วใส่เห็ดออริจิตามลงไป
  5. ปรุงรสด้วยซอสหอยนางรม น้ำปลา ซอสปรุงรส น้ำตาลทราย แล้วผัดจนเครื่องปรุงเข้ากัน
  6. ใส่ใบมะกรูด กระชายซอย และใบกระเพราะ จากนั้นผัดต่อจนกลิ่นหอมแล้วค่อยตักขึ้นได้

นี่แหละครับสูตรการทำสปาเก็ตตี้ผัดขี้เมาทะเลแบบง่ายๆ เพียงแค่เตรียมส่วนผสมให้พร้อมแล้วก็ลงมือผัดอย่างเดียว ขั้นตอนการทำก็ไม่ยุ่งยาก หากใครที่ชอบกินเผ็ดมากๆ ก็สามารถเพิ่มปริมาณพริกกระเทียมเข้าไปอีกได้นะครับ และสำหรับส่วนผสมทั้งหมดก็หาซื้อได้ที่บิ๊กซีทุกสาขาและสามารถสั่งซื้อออนไลน์ได้ คลิก

***นอกจากนี้ยังมีสินค้าอื่นๆ เพิ่มเติมที่คุณสามารถเลือกสรรค์กันได้เหมือนไปเดินอยู่ในห้างบิ๊กซีเพียงแค่  คลิก คุณช้อปได้ทันทีที่คุณต้องการทุกที่ทุกเวลา***

Share this content