ทำลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดก่อนสิ้นเดือน

Big C > ทำง่าย สดสั่งได้ > ทำลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดก่อนสิ้นเดือน

ครัวง่ายๆ สไตล์พ่อบ้านใจกล้า ตอน ทำลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดก่อนสิ้นเดือน

มาเจอกับครัวง่ายๆ สไตล์พ่อบ้านใจกล้ากันอีกแล้วนะครับ วันนี้ผมขอเสนอเมนู “ทำลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดก่อนสิ้นเดือน” ถึงจะงานอยู่บ้านแต่เรื่องอาหารนั้นต้องจัดเต็มไม่แพ้ออกไปกินตามร้านข้างนอกเลยล่ะครับ ถึงจะเป็นเมนูยำแต่เรื่องของความสดสะอาดนั้นผมก็ใส่ใจไม่แพ้กัน ช่วงจะทำอาหารไรอะไรจะต้องใจมากเป็นพิเศษ ถ้าอยากให้มั่นใจที่สุดทำทานเองนี่แหละครับ มั่นใจ ปลอภัย และถูกปากชัวร์ๆ ยิ่งเมนูวันนี้นั้นง่ายมากไปดูส่วนผสมและวิธีทำกันได้เลยครับ

ส่วนผสม

  1. หมูสับ 400 กรัม (สำหรับ 2 คนที่กินเยอะ)
  2. เส้นมาม่า (2-3 ห่อ)
  3. น้ำเปล่า ½ ถ้วย 
  4. ต้นหอมซอย 2 ต้น
  5. ผักซีฝรั่งซอย 2 ต้น
  6. หอมแดงซอย 4 กลีบ 
  7. ใบสะระแหน่ 2 ต้น
  8. พริกป่น 3 ช้อนโต๊ะ (ใส่ตามความชอบได้เลยครับ)
  9. น้ำปลา 2 ช้อนโต๊ะ
  10. น้ำมะนาว 2 ช้อนโต๊ะ
  11. ข้าวคั่ว 2 ช้อนโต๊ะ
  12. น้ำตาล 1 ช้อนชา
  13. พริกแห้ง (สำหรับตกแต่ง)

วิธีทำ

  1. นำหมูสับไปรวนในหม้อแล้วเติมน้ำเปล่าลงไปนิดหน่อย เพื่อให้หมูสับนุ่ม ใช้ทัพพีขยีหมูให้แตกตัวกันจนสุก
  2. วิธีทำน้ำปรุงรสเริ่มจากใส่พริกป่นตามความชอบ แล้วตามด้วยน้ำปลา น้ำตาล น้ำมะนาว ข้าวคั่ว ปิดท้ายด้วยบรรดาผัก ต้นหอม หอมแดง ผักซีฝรั่ง และใบสะระแหน่
  3. ต้มน้ำให้เดือดแล้วใส่เส้นมาม่าไปลวก แต่ต้องไม่ต้องลวกนาน เพราะเราไม่ต้องการให้เส้นนุ่มจนเกินไป
  4. ตักเส้นมาม่าใส่น้ำเย็นแล้วพักไว้ จากนั้นนำไปคลุกรวมกับลาบหมูสับ คลุกจนน้ำปรุงรสเข้าเส้น
  5. ตักใส่จานแล้วตกแต่งด้วยพริกแห้ง แค่นี้ก็พร้อมทานลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดสูตรพ่อบ้านใจกล้าแล้วล่ะครับ

เป็นอย่างไรบ้างครับ สำหรับใครที่ช่วงนี้ทำงานอยู่ที่บ้านหรือกักตัวให้พ้นระยะปลอดภัยก็สามารถทำอาหารอร่อยๆ ทานเองได้แถมยังง่ายมากด้วย และที่สำคัญทำเองสะอาดปลอดภัยแน่นอนครับ แ้าถามว่าช่วงกักตัวออกไปไหนไม่ได้ และพวกส่วนผสมต่างๆ ล่ะจะหาได้จากที่ไหน ง่ายๆ เลยครับแค่ คลิก แล้วคุณก็สามารถเลือกซื้อส่วนผสมต่างๆ ได้เลย

Share this content
Big C > ทำง่าย สดสั่งได้ > ทำลาบมาม่าหมูสับแซ่บซี๊ดก่อนสิ้นเดือน

Mr. House Husband’s Simple Kitchen Tips Series. This episode presents a recipe for spicy minced pork salad with instant noodles.

Mr. House Husband is back with a simple recipe for spicy minced pork salad. Though many of you are currently working from home, that’s not a reason to stop exploring new dishes. In the current situation, you need to pay attention to the hygiene of the food you consume. Self-cooking is a great way to ensure that your meal is clean, safe and suits your taste buds. This menu is very simple to make. Let’s check the ingredients and method.

Ingredients

  1. 1. 400 grams of minced pork (for two serves)
  2. 2. 2-3 packs of instant noodles
  3. 3. ½ cup of water
  4. 4. 2 spring onions
  5. 5. 2 sawtooth coriander sprigs
  6. 6. 4 shallots
  7. 7. 2 stems of mint leaves
  8. 8. 3 tablespoons of chili flakes
  9. 9. 2 tablespoons of fish sauce
  10. 10. 2 tablespoons of lime juice
  11. 11. 2 tablespoons of ground toasted rice
  12. 12. 1 teaspoon of sugar
  13. 13. Roasted chili (for decoration)

Method

  1. 1. Add the minced pork and water to a pot and cook over heat. Use a ladle to stir the pork to make sure that it is thoroughly cooked and does not form clumps.
  2. 2. Add the seasoning such as chili flakes, fish sauce, sugar, lime juice, and ground toasted rice in the amount that suits your taste buds. Then add spring onion, shallot, sawtooth coriander and mint leaves.
  3. 3. Boil instant noodles in hot water but don’t boil for too long otherwise the noodles will be too soft.
  4. 4. Put the cooked noodles into cool water until they’ve cooled down. Then mix the noodles with the spicy minced pork salad.
  5. 5. Put the spicy minced pork salad with instant noodles on a plate and decorate with roasted chili. Now your dish is ready to serve

This dish is suitable for those who are currently working from home or are self-quarantining. It is easy to make. Self-cooking can guarantee good hygiene and taste. During the social distancing period, you can easily shop for the ingredients by clicking here.

Share this content